Page 32 - IĞDIR İLİ COĞRAFİ İŞARET STRATEJİSİ ARAŞTIRMA RAPORU 2011
P. 32
Iğdır ili Coğrafi İşaret Stratejisi
Araştırma Raporu
c. Iğdır’ın Potansiyel Tescil Edilebilecek Ürünlerinin İncelenmesi
Iğdır’da tescil potansiyeli olan ürünler 2 kategoride incelenmiştir. Bunlar tarım ürünleri ve
yöresel yemeklerdir (Tablo 18).
Tarım ürünleri; Iğdır Şalak Kavunu (Cucumis melo L.) (Şekil 13), Kızıl gül (Rosa sp.) (Şekil 14),
Al alma (Malus sp.) (Şekil 15) ve Süper domates (Solanum sp.) (Şekil 16)’dir. Bu ürünlere dair
oluşturulan kimlik kartları Şekil 13-14-15-16’da verilmiştir.
Yöresel yemekleri ise; Zibilli pilav, Katlet, Cılvır, Şorva, Katık aşı çorbası, Kolecoş, Salmanca,
Perzana, Süt hörresi, Evelikli bulgurdur. Bu ürünlere dair oluşturulan kİmlİk kartları Şekıl 17-18-19-
20’de verilmiştir.
Tablo 18. Iğdır’da Potansiyel Tescil Edilebilecek tarım ürünleri ve yemekler
Şalak Kavunu Kızıl gül Al alma Süper domates
(Cucumis melo L.) (Rosa sp.) (Malus sp.) (Solanum sp.)
Tarım
ürünleri
Zibilli pilav Katlet Cılvır Şorva
28
Katık aşı çorbası Kolecoş Süt hörresi Perzana
Yöresel
yemekler
Salmanca Evelikli bulgur