Page 32 - IĞDIR İLİ COĞRAFİ İŞARET STRATEJİSİ ARAŞTIRMA RAPORU 2011
P. 32

Iğdır ili Coğrafi İşaret Stratejisi
                                                 Araştırma Raporu


                        c.  Iğdır’ın Potansiyel Tescil Edilebilecek Ürünlerinin İncelenmesi


                        Iğdır’da tescil potansiyeli olan ürünler 2 kategoride incelenmiştir. Bunlar tarım ürünleri ve

               yöresel yemeklerdir (Tablo 18).
                        Tarım ürünleri; Iğdır Şalak Kavunu (Cucumis melo L.) (Şekil 13), Kızıl gül (Rosa sp.) (Şekil 14),

               Al  alma  (Malus  sp.)  (Şekil  15)  ve  Süper  domates  (Solanum  sp.)  (Şekil  16)’dir.  Bu  ürünlere  dair
               oluşturulan kimlik kartları Şekil 13-14-15-16’da verilmiştir.

                      Yöresel yemekleri ise; Zibilli pilav, Katlet, Cılvır, Şorva, Katık aşı çorbası, Kolecoş, Salmanca,
               Perzana, Süt hörresi, Evelikli bulgurdur. Bu ürünlere dair oluşturulan kİmlİk kartları Şekıl 17-18-19-

               20’de verilmiştir.

                    Tablo 18. Iğdır’da Potansiyel Tescil Edilebilecek tarım ürünleri ve yemekler

                              Şalak Kavunu          Kızıl gül             Al alma         Süper domates
                            (Cucumis melo L.)      (Rosa sp.)           (Malus sp.)        (Solanum sp.)

               Tarım
               ürünleri

                               Zibilli pilav         Katlet                Cılvır             Şorva








       28



                            Katık aşı çorbası       Kolecoş             Süt hörresi          Perzana




               Yöresel
               yemekler





                                                   Salmanca            Evelikli bulgur
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37