TEKSTİL İFTARDA BULUŞTU..
Tarih; 2017.06.13
Tekstil dünyasının tanınmış firmalarından biri olan Gürşan tekstil, Florya’da bir restaurantta verdiği iftar yemeğinde, sektörde çözüm ortakları ve paydaşlarıyla buluştu. Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Melekli Belediye Başkanı Ali Varol Halfeli Belediye Başkanı Reşat Başkara, hazır giyim federasyonu başkanı Hüseyin Öztürk ,Odamızı temsilen yönetim kurulu başkanı Kamil Arslan,Meclis Başkanı Oğuz Nefis,Yönetim kurulu başkan yardımcıları Tahir Talay,Efgan Aydın başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.Iğdır’ı ve yapılan yatırımı anlatan Iğdır Valisi Alpman, devletimizin teşvik programının yanı sıra kendi özgücüyle çok önemli yatırım yapan Gürşan Grup’a öncelikle teşekkür etmek istiyorum dedi. Alpman, Gürşan grup devletten destek almadan gerşekleştirdiği bu önemli yatırıma devlette tabiki ileriki aşamalarda teşvik desteği verecektir. Ancak şu an itibariyle her ay 50 kişiyi kapsayan bir bantı hayata geçiren ve istihdam ettiği çalışanlarıda bu süreçte yetiştiren Gürşan grup ığdır’a bir güneş gibi doğdu dedi. Alpman daha sonra, Ticaret Odası Başkanı Kamil Arslan tarafından hazırlanan teşekkür plaketiniGürşan tekstilin sahipleri Murat Bekem ve Vildan Koçak’a verdi. İftar sonrası Başkan Kamil Arslan Yapmış olduğu açıklamada;
Hükümetimizin başlatmış olduğu az gelişmiş bölgelerde, büyüme ve çevrelerine hizmet verme potansiyeli yüksek merkez ilçelere sağlanan stratejik desteklerle, söz konusu merkez ilçelerin ekonomik kalkınmasına ivme kazandırılarak kalkınmanın çevre merkezlere de yayılması ve iç göçün kendi bölgesi içinde tutulmasını amaçlayan Cazibe merkezleri Destekleme programı dahilinde İlimizden 41 başvuru yapılmış Bu konuda da hükümetimizin yolumuz açıp ilimizi cazibe merkezi olarak daha çok destekleyeceğinden umutluyuz..
Iğdır’ın ekonomisi Tarıma ve Hayvancılığa dayalı iken Iğdır Nahcivan Arasındaki Hasret köprüsünün açılmasından sonra sınır ticareti ihracat ve nakliye sektörü ön plana çıkmış olup bölge illeri arasında en çok ihracat gerçekleştiren ve günü birlik ticareti bavul ticareti ile birlikte yıllık 50 milyon dolarlık bir ticarete sahip hale gelmiştir.50 milyon dolarlık bir ticaret potansiyeline Iğdır’ın coğrafik stratejik konumu itibarıyla sanayi ili olma yolunda ön plana çıkması kaçınılmaz olmuştur. Başlıca sebepleri iklim koşullarımız 3 ülkeye sınır kent olmamız limanlara yakınlığımız ve genç nüfusa sahip olmakla beraber kalifiye eleman gücümüzün bulunması ili bölgede öne çıkarmıştır.Ayrıca bölgede farklı bir yerde olan Organize sanayi bölgemizde birçok sektörde üretim yapan fabrikalarımızın bulunması ki kısaca detaylandırırsak Süt ürünleri, meyve konsantre,Asansör,Çatı ürünleri,trapez fabrikası, yapı kimyasalları,strofor fabrikası, deterjan fabrikası, blok bims fabrikaları PVC kapı üretimi gibi sektörler Iğdır’ı farklı bir yere getirmiştir.
Bizim hedeflediğimiz az yatırımla çok istihdam sağlayan sektörlerden tekstil ve triko dalını bizim için en uygun yatırım olarak ilimizde bir yere getirmektedir.Bu bağlamda tekstil sektörünün dikkatlerini ilimize çekmek adına çalışmalar yaparak hem tekstil sektörü ile ilgili yatırımlara ilimize çekmek hemde sayın Cumhurbaşkanımızın Başlatmış olduğu Milli İstihdam seferberliğine ivme kazandırmaktır.
Bu amaçla valiliğimizin öncülüğünde Pamuk ekimi teşvik edilmiş daha önce 30.000 ton olan rekoltemize ulaşmayı hedeflemekteyiz.
Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde Moda Hazır Giyim Konfederasyonu ile birlikte yapmış olduğumuz çalıştay ülke genelinde çok ses getirmiş dikkatleri Iğdır’ın üzerine çekmeyi başarmıştır.Çalıştay sonrası İstanbul’da yapmış olduğumuz toplantıda birçok sektörde Iğdır’ımıza yatırım yapacak müteşebbislerle istişare etme şansını yakaladık çalıştayın ilimize dönüşümlerinin çok iyi olacağını düşünmekteyiz. Ülke genelinde sanayi alanında çalışan istihdamımız %1 iken bugün geldiğimiz nokta %2,5 olması sevindirici ancak yeterli değildir.Buradaki hedefimiz Türkiye ortalamasına yakın bir seyirdir.dedi